Terug

De Unbrick One als jouw houten vakantiewoning

Zet je out-of-office maar aan en ontspan in de natuur. Geen hutje op de hei, maar villa op de hei. Dat is de Unbrick One, de houten vakantiewoning waar je in luxe kan ontspannen. De houten woning heeft een positieve invloed op jou, maar ook op de natuur. Hoe? Dat lees je hier. 

Vier een duurzame vakantie met de Unbrick One 

Je wilt graag vakantiewoningen kopen, maar zonder concessies te doen aan de natuur. In de Unbrick One kunnen vakantiegasten duurzaam vakantie vieren. Er zijn verschillende redenen waarom deze houten vakantiewoning duurzaam is. De woning is gemaakt van Cross Laminated Timber (CLT). Dit hout komt uit duurzaam beheerde bossen in Oostenrijk en Duitsland. De houten woningen worden modulair geproduceerd, deze manier van bouwen is veel efficiënter en daardoor duurzamer. Verder is een Unbrick One ook energiepositief; de zonnepanelen op het dak leveren meer energie op dan dat de woning verbruikt. Wanneer de energie wordt opgeslagen in een batterij, is de houten vakantiewoning zelfs helemaal zelfvoorzienend. 

 Vakantiewoning van CLT hout 

Traditioneel gezien worden recreatiewoningen gemaakt van plastic en goedkope materialen. Deze woningen gaan vaak maar een paar jaar mee en belanden vervolgens op de afvalberg. Onze houten vakantiewoningen worden van CLT gemaakt. Dit is FSC- of PEFC-gecertificeerd kruislaaghout. Een hernieuwbare grondstof en het enige circulaire bouwmateriaal dat vocht reguleert, isoleert en CO2 opneemt in plaats van uitstoot. Dit zorgt ervoor dat de woningen stevig zijn, een hoge kwaliteit hebben en minstens zestig jaar meegaan. Wat ons betreft is bouwen met CLT de toekomst. Waar we nu boeren graan en aardappels zien oogsten, zien we straks boeren met productiebossen voor de woningbouw.

De voordelen van een houten vakantiewoning 

Tel je al deze voordelen van een houten vakantiewoning bij elkaar op, dan kom je uit op een mooi lijstje: 

 • Hout neemt CO2 op in plaats van dat het CO2 uitstoot. Zo gaan we klimaatverandering tegen.  

 • Langere levensloop: houten vakantiewoningen gaan veel langer mee dan traditionele recreatiewoningen van plastic. 

 • Een houten woning heeft een positief effect op jouw leefomgeving. Uit een Oostenrijkse studie blijkt dat mensen zich in een houten leefomgeving makkelijker kunnen concentreren, creatiever zijn en zelfs fysiek minder hartslagen nodig hebben. 

Hoe duurzaam is de Unbrick One? 

Onze eerste houten vakantiewoning is de Unbrick One. Hier is elke vierkante centimeter omgedacht, geautomatiseerd of geperfectioneerd. En dat biedt jou én de natuur een aantal voordelen:

 • Dankzij onder andere duurzame isolatie en geïntegreerde zonnepanelen heeft een Unbrick One een A++++ label voor energie. 100m2 zonnepanelen zorgen voor ± 14.000 kWh op jaarbasis. Dat is twee keer zoveel als een Unbrick One normaal gesproken nodig heeft.

 • Een zespersoons Unbrick One groeit terug in slechts 279 seconden in de duurzaam beheerde bossen van Duitsland. Een vierpersoons Unbrick One doet er maar 177 seconden over.

 • De Unbrick One is voor 80% gemaakt van hout. Dit hout slaat CO2, in totaal zo’n 25 ton in een vierpersoons woning, op. 

 • In de Unbrick One maakt je hart zo'n 8600 hartslagen minder per dag dan in een huis van steen of staal. Hout zorgt voor een fijne leefomgeving.  

Een houten vakantiewoning bomvol luxe

In de Unbrick One laten we zien dat duurzaam en luxe hand in hand kunnen gaan, het een sluit het ander niet uit. Om te beginnen: ruimte zat! De zespersoons uitvoering heeft een BVO van 182 m2 en de vierpersoons woning een BVO van 115 m2. Daarnaast heeft de woning standaard fraké gevelbekleding, speciale nanocoating, kantelramen met dubbele beglazing, LED verlichting en zonnepanelen. Samen met onze partners verzorgen we ook graag de inrichting; van een keuken met wijnklimaatkast en Quooker, een badkamer met regendouche en bad, tot een slaapkamer met M-Line bedden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wellnessmogelijkheden: van sauna en jacuzzi tot privézwembad. Het is een duurzaam luxe leven in een Unbrick One!  

De Unbrick One is geproduceerd van duurzaam, FSC-gecertificeerd, CLT.

Unbrick en houtbouw 

De Unbrick One wordt gemaakt in onze eigen fabriek in Ede. Daar worden onze woningen modulair gebouwd. We bouwen als het ware grote Legoblokken die we van top tot teen in elkaar zetten inclusief een complete badkamer en deuren. De modules worden op de bouwplaats in elkaar geklikt en zo ontstaat de Unbrick One. Met Unbrick hebben we echt gekozen voor houtbouw. We zien hoeveel de traditionele bouw vervuilt en vanuit de gedachte dat het anders moet is Unbrick ontstaan. We hebben de ambitie om de meest innovatieve ontwikkelaar van duurzame (vakantie)woningen te worden. 

Wat zijn de voordelen van houtbouw? 

 • Brandveilig: ongelooflijk, maar waar. De buitenlaag van mass-timber verkoolt, wat de rest van het hout isoleert.

 • Gezonder binnenklimaat: hout reguleert vocht- en temperatuurschommelingen beter.

 • Herbruikbaar: met hout kan men ‘remontabel’ bouwen, zodat onderdelen ooit weer makkelijk kunnen worden hergebruikt.

 • Geluksgevoel: natuurlijke materialen hebben een positieve impact op de mentale en fysieke gezondheid.

 • Lichter: 5x maar liefst, wat voor minder stikstofuitstoot zorgt bij transport.

 • Kortere bouwtijd: kan wel de helft schelen.

 • Minder overlast op de bouwplaats, door prefab en modulaire productie.

 • Veel minder bouwafval: nagenoeg niet zelfs.

 • Geen fossiele grondstoffen: een boom is een hergroeibaar organisme. 

De Unbrick One

Vakantie vieren in een Unbrick One doet veel goeds voor jou, maar ook voor de natuur. De houten vakantiewoning slaat CO2 op, maar zorgt ook voor een fijn binnenklimaat. Daarnaast laat de Unbrick One zien dat duurzaamheid samen kan gaan met luxe. De woning is ruim en zit vol met innovatieve snufjes. Met de Unbrick One laten we zien dat houtbouw ook in de vakantiewereld de toekomst is.

0:00