Over Unbrick

Slimmer. Sneller. Duurzamer.

Wij zijn Unbrick, ontwikkelaar van duurzame woningen en investeerder in de toekomst.

We zijn er van overtuigd dat het ontwikkelen van woningen duurzamer, sneller en slimmer kan. Daarvoor moeten we omdenken, heilige huisjes ter discussie stellen, innovatie omhelzen en gebruiken.

17 Oktober 2023

Unbrick Two

Samen met Bertram Beerbaum hebben we een nieuwe woning ontwikkeld: de Unbrick Two. Dit is de vakantiewoning voor de nieuwe generatie vakantiegangers. De Unbrick Two heeft de slimheid en uitstraling van een tiny house, maar wel met de luxe van een Unbrick. Beschikbaar in drie verschillende varianten, met een oppervlakte tussen de 50 en 70 m2. Dat betekent vergunningsvrij bouwen!

Lees meer
Peter is hard aan het werk in de productiehal van Unbrick.
De Unbrick One, een duurzame houten vakantiewoning, met een uitbouw. Door de uitbouw, de serre, ontstaat er meer ruimte in de woonkamer.
In de productiehal van Unbrick in Ede worden de wanden van de modulaire Unbrick One woning geschuurd.
Peter is hard aan het werk in de productiehal van Unbrick.

Altijd allesomdenken.

Elke Unbrick woning wordt van A tot Z in onze eigen fabriek ontwikkeld en bij elke stap in het productieproces challengen we de standaarden van de industrie.

Hebben we wel een loodgieter of elektricien nodig? Kunnen we een huis ook volledig recyclen? Kan een fundament ook verplaatsbaar? Kunnen we een huis ook op afstand upgraden? Kunnen we bouwen zonder bouwtekeningen?

De Unbrick One, een duurzame houten vakantiewoning, met een uitbouw. Door de uitbouw, de serre, ontstaat er meer ruimte in de woonkamer.

Software,Hardhout.

Unbrick woningen worden niet ontwikkeld in klassieke BIM software, maar in CATIA. 3D software die normaal gebruikt wordt voor de productie van vliegtuigen en raketten. Vector-based software waarmee we elk minuscuul detail kunnen uitvergroten. Hiermee beperken we fouten, restafval, transport en communicatie met wel 80%.

Dit maakt onze productie ook oneindig schaalbaar - als we onze faciliteiten identiek inrichten, kunnen we overal ter wereld op dezelfde snelheid produceren en ons productieproces kopiëren en plakken.

In de productiehal van Unbrick in Ede worden de wanden van de modulaire Unbrick One woning geschuurd.

Bouwen versusmonteren.

In onze eigen productiefaciliteit kunnen we zelf de condities bepalen en efficiënt omgaan met uren en materialen. Prefab componenten doen dienst als lego-blokken die we op locatie in elkaar klikken. Daarmee zijn we de enige bouwer (ter wereld?) die tolerantieloos woningen ontwikkelt.

Seriematig produceren zorgt voor een ongekende snelheid; terwijl de ene woning in elkaar wordt geklikt op locatie, wordt de volgende alweer ontwikkeld.

In dienst vanMoeder Aarde.

We willen de wereld beter achterlaten dan we hem vonden, daarvoor moeten we herbruikbaar en remontabel produceren. Dat vraagt om omdenken, innoveren en op een compleet andere manier naar het produceren van woningen kijken.

We ontwikkelen onze woningen in Nederland, verkrijgen onze (bio-based) materialen zo veel mogelijk lokaal en werken met leveranciers die ons gedachtegoed onderschrijven. Het hout dat we gebruiken komt uit duurzaam beheerde Europese bossen en is FSC- en PEFC-gecertificeerd.

Bij Unbrick maken we niet alleen woningen, we helpen je ook met de ontwikkeling van je vakantiepark. Onze partners op het gebied van infra, elektra, domotica, interieur en afbouw zijn haarfijn op elkaar ingespeeld, wat ervoor zorgt dat we complete parken snel kunnen ontwikkelen en turnkey op kunnen leveren. Dankzij onze modulaire productie en extreem lage stikstof uitstoot, kunnen parken met Unbrick woningen direct naast Natura 2000 gebieden ontwikkeld worden. Gemeentes zien ons dan ook graag komen.Onze founders hebben van dichtbij gezien wat er goed gaat in de bouw, maar vooral ook wat er mis gaat; gigantische afvalstromen, stapels plastic en ongebruikt restmateriaal. Weinig respect voor de natuur en weinig bereidheid voor verandering. En dus besloten Vincent en Merijn in 2020 om zelf de mouwen op stropen - en een dinosaurus van een markt wakker te schudden. Samen met een team van omdenkers en aanpakkers zijn we nu al ruim twee jaar heel hard op weg om de meest innovatieve ontwikkelaar van duurzame woningen te worden.

Werken bij Unbrick
De bouw van de Unbrick One, een houten vakantiewoning en het vakantiepark De Weelderik.
Unbrick One in drie dagen, park is zes maanden
Project Brinckerduyn
Het bouwproces
Werken bij Unbrick: Rob
Werken bij Unbrick: Ricarda
De schroeffundering
Samen tafelen in een Unbrick One
Sustainable Stories: van der Wal

Werken bij Unbrick

Jij wilt werken aan een prachtig product dat natuur en technologie bij elkaar brengt - en serieuze impact maakt.

Verbeter de wereld

Bakkie?

Kom eens langs in onze productiestraat in Ede. We vertellen je graag alles wat je wilt weten over de Unbrick One, onze productiestraat of hoe we complete vakantieparken produceren.

Bezoek de fabriek
0:00